czwartek, 9 stycznia 2014

Naturalne oczyszczanie ciała z modyfikowanego jedzenia (GMO)


           

 Autor: Alan Kyne Perry

Warto  pomyśleć o znalezieniu czasu na regularną detoksykację z tych  nienaturalnych trucizn, które mogą rosnąć w siłę wewnątrz ciała oraz  powodować zmiany w naszych naturalnych genach. Reakcje na te zmiany mogą  doprowadzić do przewlekłych chorób, a nawet śmierci.


Bardzo zalecane jest, aby regularnie oczyszczać organizm i  przeprowadzać detoksykację z transgenicznych elementów, które mogą mieć  negatywny wpływ na naturalną równowagę flory naszych wnętrzności.  Dodatkowo zatruwana przez GMO krew powoduje zaburzenia  żołądkowo-jelitowe, a także może wywoływać zaburzenia neurologiczne.  Serwis Natural News zaprezentował pięć naturalnych suplementów, które  mogą być wykorzystywane do odtrucia organizmu z genetycznie  modyfikowanych produktów. Częste ich stosowanie może w efekcie  przywrócić naturalne zdrowie i równowagę ciała i umysłu.


 Łuski Babki Płesznik


Roślina ta, która rośnie w rejonach Morza Śródziemnego oraz w  Etiopii, znana jest z niesamowitych efektów oczyszczania okrężnicy. Jej  łuski są najlepszym wyborem jeśli wymagamy płukania jelita oraz  przywrócenia zdrowego funkcjonowania przewodu pokarmowego. Od kiedy  okazało się, że produkty zawierające GMO zmieniają równowagę bakteryjną w  jelitach, łuski Babki Płesznik są potężnym lekarstwem, aby pozbyć się  transgenicznych najeźdźców. W następstwie tego oczyszczania korzystne  bakterie mogą odzyskać należne im miejsce jako regulatory układu  pokarmowego.


Osoby które cierpią na zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel  Syndrome, w skrócie IBS), zaparcia, biegunki, wrzodziejące zapalenie  jelita grubego, niestrawności oraz inne trwałe zaburzenia trawienia mogą  odczuć znaczną ulgę przy spożywaniu suplementów zawierających łuski  Babki Płesznik. Łuski przyjmowane z dużą ilością wody przekształcają się  w podobną do żelatyny masę, która w zasadzie „wyskrobuje” jelita i  pozbywa się z układu pokarmowego nagromadzonych niepotrzebnych  materiałów – w tym tych transgenicznych.


 Siarka organiczna (MSM)


Jeśli chodzi zaś o upewnienie się, że wątroba działa z pełnym  wykorzystaniem możliwości detoksykacji, to nie ma prawdopodobnie  lepszego składnika odżywczego, który charakteryzowałby się taką siłą jak  siarka organiczna, znana również jako metylosulfonylometan (inaczej:  metylosiarczan metanu, dimetylosulfon, MSM). Siarka organiczna jest  kluczowym komponentem detoksykacji, produkcji energii, dotlenienia  komórek oraz wzrostu odporności. Uzyskała wśród ekspertów zdrowia status  „niemalże cudownej”, którzy podkreślają iż brak tego istotnego  składnika odżywczego „zachęca” toksyny do odkładania się w organizmie.


Siarka organiczna była wykorzystywana do produkcji żywności zanim  nastąpiły czasy GMO, petrochemicznych nawozów, pestycydów, herbicydów  oraz innych „współczesnych” interwencji w świat rolnictwa. Dzisiaj  trudno jest ją spotkać w produktach spożywczych. Uzupełnianie jej ilości  w organizmie z kryształów opartych o lignany siarki pomaga w  naprawieniu źle funkcjonujących komórek, odzyskaniu odpowiedniego  transportu tlenu przez ciało, co natomiast usprawnia cały proces  oczyszczania systemu naszego ciała, również z pozostałości po GMO.


 Probiotyki


Od momentu kiedy jedzenie oparte na GMO zaczęło zmieniać naturalną  równowagę bakteryjną w jelitach, uzupełnienie probiotyków lub jedzenia w  nie bogatego jest bardzo istotną kwestią, aby chronić organizm przed  szkodliwym działaniem modyfikowanej żywności. Źródłem probiotyków są  takie produkty/pokarmy jak surowa kapusta, kefir, kombucza (napój  orzeźwiający ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw.  grzybek herbaciany), prawdziwa japońska zupa miso-shiru, jogurty,  sfermentowane warzywa czy niebiesko-zielone mikroalgi. W połączeniu z  pozostałymi sposobami na oczyszczenie, wspomnianymi w tym artykule,  zaopatrywanie organizmu w odpowiednią ilość probiotyków pozwala na  utrzymywanie układu pokarmowego wolnego od wszelkich toksyn.


Kora szakłaku amerykańskiego (Rhamnus purshiana)


Szakłak to jeden z najsilniejszych ziół/krzewów, które mają  właściwości oczyszczania okrężnicy. Niekiedy mówi się o nim jako „święta  kora”, a w Polsce często występuje pod łacińską nazwą Rhamnus  purshiana. Roślina ta już w starych kulturach była wykorzystywana do  odtruwania, eliminowania toksyn oraz oczyszczania jelit. Szakłak jest  bogaty w składnik o nazwie antrachinon, który inicjuje skurcz ścian  jelit, co konsekwencji wpływa na poprawienie stopnia ich aktywności.


Kolejne związki z nim zawarte powodują wzmocnienie błony mięśniowej  jelita, co jest ważnym aspektem w zdrowym i regularnym wydalaniu odpadów  i toksyn. W połączeniu z jego właściwościami przeczyszczającymi  powoduje, że jest kolejnym wartym uwagi ziołem, który pomaga chronić  jelita nie tylko przed szkodliwym działaniem modyfikowanego genetycznie  pożywienia.


 Korzeń łopianu


Łopian pajęczynowaty, który rośnie dziko jest środkiem, który w  bardzo skuteczny sposób oczyszcza krew. Jest go stosunkowo łatwo zdobyć,  a jego bardzo moczopędne działanie daje szansę organizmowi na wydalenie  toksyn, do których trudno dotrzeć innymi oczyszczającymi środkami. W  efekcie pozbyć się można nie tylko pozostałości po GMO, ale również  powiązanych z modyfikowanym jedzeniem pestycydów czy innych środków  chemicznych. Korzeń łopianu pomaga w oczyszczaniu ciała z wszelkiego  rodzaju pasożytów, nawet metali ciężkich czy pozostałych toksyn.  Wykorzystywany jest często w leczeniu przewlekłych chorób zakaźnych jak  na przykład boreliozy.


Szczególnie podczas stosowania w połączeniu z innymi odtruwającymi  roślinami takimi jak korzeń mniszka, kwiat koniczyny łąkowej, aloes  zwyczajny czy pospolity czosnek, korzeń łopianu jest wystarczająco  silnym środkiem, aby oczyszczać nie tylko krew, ale również korzystanie  wpływać na stan wątroby, skóry oraz przewodu pokarmowego.



 Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.
     numer seryjny:52cec3d9-81e0-464a-a682-1c8c5bef4303
       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz